Amor a dojo


L’estructura de l’Amor a dojo sosté l’ordenació conjunta de quaranta-quatre poemes, i està constituïda per un fil conductor de relats sincers, a vegades ingenus, basats sempre, però, en el consol i l’esperança amb els essers que ens envolten, i perquè no, també, amb els entrebancs del desamor.

Aquest conjunt dividit en tres grups, en el seu títol “Vint-i-tres pensaments” entra de ple en descripcions de retrats i monòlegs , amb incidents que ens situen en el eix de la funció expressiva, on la seva veu, s’adreça directament a situacions d’aspectes personificats vorejant els impulsos de la raó o de càlides ombres, on s’hi troba, sempre, intenció d’estima i amor per a l’alè de viure.

La troballa definitiva, entre el dolor i la frescor del dolç encanteri està més present, potser, en el grup “Altres relats” en poemes. com: “Encara sembla caliuejar…”, “Ben endins de l’atzurat…” i “Noneta nonon”, per citar-ne alguns; Son fruit de l’evidència estètica on l’autor intenta establir, d’una manera més clara, el missatge de la poesia que vol expressar.



No hay comentarios: